Nasilje preko interneta – cyberbullying

U sklopu projekta Policijske uprave Varaždinske pod imenom “Nasilje preko interneta – cyberbullying” s ciljem senzibilizacije djece o pravilima ponašanja na društvenim mrežama, u našoj je školi u ponedjeljak, 18. travnja 2016. održana interaktivna radionica za učenike 6. razreda u sklopu 2. komponente Projekta.

Učenici su sa zanimanjem slušali predavačicu Tatjanu Novak, policijsku službenicu za nadzor i planiranje prevencije. Nakon toga ispunili su anketni upitnik o svojim iskustvima te su zajednički izrađivali razredne plakate kojima su poručili što su sve naučili o ponašanju na društvenim mrežama i mogućim opasnostima.

Projekt je zamišljen u 3. faze. 1. komponenta održala se prošle godine kada su naši učenici bili u petom razredu, a tada je održan i roditeljski sastanak. Treća komponenta projekta održat će se iduće godine kada će učenici biti u 7. razredu.

Cilj ovog projekta je kroz edukaciju podići razinu znanja djece o pravilima ponašanja na društvenim mrežama, informirati ih o problematici nasilja na Internetu, ukazati na vlastitu odgovornost i važnost uvažavanja drugih prilikom korištenja Interneta i društvenih mreža, zaštitu osobnih podataka i privatnosti općenito.

Ujedno, želi se informirati roditelje o opasnostima koje prijete njihovoj djeci prilikom korištenja Interneta i društvenih mreža te o načinu kako zaštiti dijete. Time ih se želi potaknuti na sudjelovanje u Internet aktivnostima vlastitog djeteta, na davanje jasnih uputa i pravila ponašanja na Internetu te na preporuku ugrađivanja programa za zaštitu.

1460977799242 1460977799353

1460977800211 1460977801653