Završna priredba s velikim srcem

U samoj završnici ove nastavne godine, točnije 18. 6. 2024., održana je tradicionalna završna školska priredba dobrotvornog karaktera.

Mnogi su se učenici i učitelji potruditi svojim točkama uveličati ovaj događaj, a svoju posljednju priredbu u osnovnoj školi vodili su sad već iskusni voditelji, osmaši Jakov Golec i Nives Cvetković. Priredba je održana u duhu Marijinih obroka, dobrotvorne organizacije koja već više od 20 godina osigurava obroke djeci u najsiromašnijim zajednicama svijeta kako bi svoj život umjesto radu i prosjačenju posvetili učenju i napredovanju.

Zbor učitelja Igora Jakupeca prikladno nas je uveo u početak programa izvedbom himne Marijinih obroka. Učenici 4. b razreda sa svojom su učiteljicom Đurđicom Triplat-Povijač pripremili recitaciju u kojoj su nam prenijeli što su na polovici svog puta u osnovnoj školi naučili o prijateljstvu. 2. b razred predvođen učiteljicom Brankicom Kovaček otpjevao je pjesmu Dom i njome nas podsjetio i na važnost obitelji i zajedništva. Vjeronaučna grupa predvođena vjeroučiteljicom Marijom Međimorec pokazala je svoje sposobnosti igranja svjetlom i sjenom u scenskom prikazu u obliku kazališta sjena pod nazivom Životinje iz naših ruku. Mali čuvari baštine uz pratnju orkestra otpjevali su „kajkavsku himnu“, pjesmu Kaj Dragutina Domjanića, njihova je voditeljica Štefanija Šarec. Ema Golenja i Melani Šarec iz 5. b sa svojom su učiteljicom Marinom Zember pripremile recitaciju pjesme Marinka Kovačevića Kad moja majka govori, a učenici 7. b, članovi školskog orkestra predvođeni učiteljem Jakupecom, izveli su skladbu Zdravo Marijo. Plesna skupina Zvjezdice, čija je voditeljica Snježana Horvat, svojom pjesnom točkom uz pjesmu Dreamers podsjetila nas je na važnost ostvarivanja naših snova. 2. a i 2. b razred udružili su vokalne snage te zajedno otpjevali pjesmu Tamo gdje palme cvatu, uz vodstvo vjeroučiteljice Marije Međimorec. Učenici 6. b Noa Mlinar, David Mađarić i Matej Zdelar recitacijom svojih autorskih kajkavskih pjesama dočarali su nam što je bitno u njihovim dječjim očima, njihova je učiteljica Marta Vrban. 5. a razred učiteljice Stele Pavetić uvježbao je pjevanje pjesme Ima jedna duga cesta. Nakon njih učenice 3. a razreda nasmijale su nas scenskim prikazom Babica na fejsu koji su pripremale s učiteljicom Štefanijom Šarec. Kreativna grupa otpjevala je pjesmu Vjek hvaljen budi uz pratnju svoje učiteljice Agate Petras na gitari. Plesna skupina Zvjezdice još je jednom podigla atmosferu u dvorani uz koreografiju na pjesmu Believer, a nakon njih atmosferu je smirio orkestar izvevši skladbu Tamburaši s Dunava.

Svima prisutnima zatim se obratila ravnateljica Marina Rajh koja im je zahvalila na dolasku i različitim oblicima podrške koju Škola dobiva od Općina i lokalnih OPG-ova, ali i svih ostalih roditelja koji su na bilo koji način uključeni u školske projekte. Pozvala ih je na kušanje kukuruzne kaše nakon priredbe koja se servirala simbolično kao primjer jednog od najčešćih obroka koje dobivaju djeca u programu Marijinih obroka.

Jakov i Nives oprostili su se s publikom najavivši zbor i izvedbu pjesme Neka cijeli ovaj svijet. Posjećenost priredbe i prikupljene donacije za Marijine obroke još su jednom pokazali dobrodušnost i senzibilitet ljudi našeg kraja koji nas u tome nikad ne razočaraju. Veliko srce pokazano je na pozornici i u publici!

Napisala: Marta Vrban