Međunarodni Dan obitelji, 15.5.2024.

Generalna skupština Ujedinjenih naroda proglasila je 15. svibnja Međunarodnim danom obitelji. Cilj ove manifestacije je podizanje svijesti o problemima s kojima se obitelj kao zajednica suočava te širenje znanja o socijalnim, ekonomskim i demografskim procesima koji pogađaju obitelji.

U našoj smo školi obilježili Dan obitelji razgovarajući I izmjenjujući doživljaje iz vlastitih obitelji, nabrajajući aktivnosti u koje smo uključeni, zaduženja koje zajedno obavljamo I najvažnije, kako u obitelji uvijek pronalazimo pomoć I podršku.

Živahnu raspravu o obiteljskom životu začinili smo malim natjecanjem koje smo iskoristili za podjelu korisnih predmeta koje će dobitnici koristiti upravo sa svojim obiteljima. Prvo mjesto s dva najtočnija prijevoda ostvario je Fran Mlinarić koji će s obitelji igrati badminton osvojenim reketima. Nika Cvetković s oba prijevoda osvojila je 2. mjesto I piknik dekicu za uživanje na nekoj livadi sa svojom brojnom obitelji. Treće mjesto su ekipno osvojile djevojke 4.a razreda, Emili Povijač, Magdalena Vidmar, Hana Varvir i Jana Varvir; one će s obiteljima uživati u finim palačinkama s Linoladom nakon igara frizbijem I bumerangom na otvorenom. 

Našim vrhunskim prevoditeljima, ali I svima nama, nek nam je što više vrijednih uspomena iz vremena provedenog s našim obiteljima!

Napisala: Daliborka Vuković