Obilježen Svjetski dan tablice množenja

Svjetski dan tablice množenja poznat kao WMTD – World Multiplication Table Day projekt je koji učenici i učitelji u našoj školi provode već nekoliko godina. Ove godine naše aktivnosti trajale su od 13. do 17. studenoga.

Glavni organizator ovog projekta je Andrej Grabowski, matematičar i tvorac matematičkih karata Grabowski`s „Tablice množenja“.  Na lokalnoj razini organizator je svaka obrazovna ustanova koji želi provesti WMTDay u svom sjedištu. Voditeljica projekta na razini škole je učiteljica Matematike Marina Rajh, a učiteljice sudionice projekta su Brankica Kovaček, Mihaela Kos-Grabar, Gordana Kovaček, Štefanija Šarec, Đurđica Triplat-Povijač i Snježana Horvat. Projektom je istaknuta popularizacija zabavnog oblika učenja, a cilj je potaknuti sve učenike da se prisjete tablice množenja. 

Provodili smo mnoge zanimljive aktivnosti u kojima su bili zastupljeni učenici od 2. do 5. razreda. Kreativnost se posebno istaknula u vrijeme prije samog natjecanja kad su učenici izrađivali plakate i brojne ukrase s motivom sovice te njima uređivali školske panoe. Ove godine u projekt smo uključili i učenike 2. razreda koji su pokazali svoje znanje u igri brojeva i maštovitost u crtanju sova. Učenici 3. razrednih odjela bili su jako uzbuđeni jer su prvi put sudjelovali u ispitivanju tablice množenja na takav način. Dok su rješavali svoje zadatke, vladalo je mirno ozračje jer su željeli pokazati svoje znanje u poznavanju tablice množenja. Najuspješniji učenici bili su nagrađeni značkom s logom sove.

Fotografije govore više od riječi pa u nastavku možete vidjeti kako je bilo u razredima.

Napisala: Marina Rajh