Trostruko slavlje u Velikom Bukovcu

Kako smo obilježili Dan škole, Dan općine i Dan župe

Početkom listopada svake godine mještani Općine Veliki Bukovec slave dan svoje općine i blagdan zaštitnika svoje župe, svetog Franje Asiškog. Svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Veliki Bukovec i sveta misa u župnoj crkvi održane su u utorak, 4. listopada. Na isti taj dan obilježili smo i Dan škole.

Prigodni program u novoj školskoj dvorani za Dan škole

Proslava Dana škole započela je prigodnom priredbom u 9:35 h, poslije 2. školskog sata. Nakon što smo napunili dvoranu, školski je zbor otpjevao himnu pod vodstvom učitelja Igora Jakupeca. Voditeljice priredbe Maja Marković i Leona Triplat pozdravile su prisutne i istaknule kako smo se nakon mnogo vremena okupili na školskoj priredbi i to u novoj školskoj dvorani. Nakon toga riječ su prepustile ravnateljici Željki Marković-Bilić od koje smo saznali što nas sve čeka u novoj školskoj godini. Potom su uslijedile ostale točke. Učenici Vjeronaučne grupe pod vodstvom učiteljice Marije Međimorec podsjetili su nas tko je bio sveti Franjo Asiški prikazujući „Crtice iz života svetog Franje“. Nela Mlinar, učenica 1. razreda, hrabro je stala pred publiku i krasnoslovila pjesmu „Prijateljstvo“.

Mali čuvari baštine, naši razigrani folkloraši, spremno su i strpljivo dočekali svoj nastup i izveli folklorni scenski prikaz „Oj suzo, suzena!“. Nakon glume, recitacije i plesa uslijedila je glazbena točka: školski zbor s pjesmom „Sva djela Gospodnja“.

Iznimno smo ponosni na uspjeh naših učenika i učiteljice Štefanije Šarec na 53. Danima kajkavske riječi u Zlataru. Ove godine, točnije 1. listopada, škola je primila Plaketu Zbora malih pjesnika za doprinos promicanju kajkavskog pjesništva među mladima. Tamo su nagrađeni sljedeći učenici: Katja Blatarić (2. r.) za pjesmu „Gazda“, Roko Zelčić (6. a) za pjesmu „Na dobro se lefko prefčiti“ i bivša učenica naše škole, sada srednjoškolka, Nikolina Šprem za pjesmu „Jadikovka“. Prvih troje učenika ponosno su iznijeli svoje pjesme, dok je Roko Zelčić pročitao pjesmu učenice Nikoline Šprem, koja nije mogla prisustvovati priredbi. Učenica Melani Šarec, koja je također ostvarila zapažene rezultate na natječajima, pročitala je svoju pjesmu „Čari proleča“. Polaska u školu i prvih dana školovanja prisjetili smo se uz zanimljiv i smiješan monolog koji je izveo Filip Šarec, učenik 8. a razreda. Za svoj je nastup odabrao tekst „Školovanje“ Zvonimira Baloga.

Kako je već poznato, u bukovečkom kraju ima vrlo dobrih i talentiranih svirača. Pod vodstvom učitelja Igora Jakupeca tamburaški orkestar izveo je pjesmu „Love me tender“.

Neizostavna pjesma za obilježavanje ovih dana, a koja opisuje naš kraj, jest pjesma „Tri reke“ kojom je školski zbor zaokružio ovu priredbu.

            Na kraju programa voditeljice su se metaforičkim riječima obratile prisutnima kazavši da smo posljednjim nastupom zavezali mašnu na poklonu koji su učenici i učitelji pripremili za sve prisutne, nakon čega su svima zahvalile na dolasku.

Sveta misa povodom Dana župe i Svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Veliki Bukovec

            Nakon priredbe, učenici i učitelji u veselom i svečanom raspoloženju uputili su se na svetu misu u župnu crkvu. Ona je započela u 11 h, a završila u 12:15 h. Molitvom i pjesmom proslavili su blagdan svetog Franje Asiškog.

            U 18:15 h u novouređenom holu OŠ Veliki Bukovec „Lijepom našom domovinom“ u izvedbi školskog zbora započela je svečanost povodom obilježavanja Dana Općine Veliki Bukovec koju je vodila Marina Zember, učiteljica Hrvatskoga jezika. Minutom šutnje odana je počast svim poginulim braniteljima te svim poginulim i umrlim mještanima Općine Veliki Bukovec. Voditeljica je potom pozdravila sve goste nakon čega je zbor izveo pjesmu „Sva djela Gospodnja“. Potom su uslijedili govori, najprije je riječ imala Predsjednica Općinskog vijeća gđa Jasenka Zdelar, potom načelnik Općine Veliki Bukovec g. Franjo Vrbanić. Već spomenuti učenici naše škole krasnoslovili su svoje pjesme, dok je učenica Nikolina Šprem ovaj put samostalno pročitala svoju. Skupu se obratio načelnik Općine Mali Bukovec g. Darko Marković, a nakon njega zamjenica župana gđa Silvija Zagorec.

            Već tradicionalno, Svečana sjednica završila je pjesmom „Tri reke“ u izvedbi školskog zbora.

Opširnije pročitajte na: Klikaj.hr, varaždinske-vijesti.hr

                                                                                                                      Novinarska grupa